Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 8 december 2002

8 december 2002


Hallo allemaal,

Zondag 8 december 2002,

We hebben net erwtensoep, speculaas en pepernoten gegeten met tussendoor broodjes haring. Tijdens dit schransfestijn liep er ook een vreemde man rond met een grote muts waar een soort van goudkleurige kruis op leek te zitten, een gigantische baard, een lange staf en twee bijzonder donkere medewerkers.

Jawel, Sinterklaas in Seoel, helemaal met het vliegtuig vanuit Nederland. Hij had tijd gevonden om de Nederlandse gemeenschap en dan natuurlijk vooral de kinderen te bezoeken. Het paard kon niet meekomen maar dat mocht de pret niet drukken want hij had wel een foto van zijn trouwe viervoeter meegenomen.

Het was dus grote pret voor de kinderen in Seoel. Op de residentie van de Nederlandse ambassadeur vond het feest vanochtend plaats en wij zijn er natuurlijk met Yde naartoe gegaan. Dat eten was voor ons trouwens net zo leuk als de kadootjes voor de kinderen. Het is alsof we gewoon ergens in Nederland bij iemand thuis Sinterklaas vieren, er stond zelf een grote pan met gluhwijn om iedereen lekker warm te houden. Dat mag ook wel want het is vandaag snertweer. Natte sneeuw en het schijnt de komende dagen flink kouder te worden. Yde heeft een grote doos met duplo blokken gekregen en veel taai taai poppen opgepeuzeld, wij hebben gezellig de hele herrie inclusief de bekende liedjes over ons heen laten komen.

Verder gaat alles zijn gangetje, we zijn druk op zoek naar onze kerstlichtjes om de bomen in de tuin te versieren. Er stonden nog wat dozen die we niet hadden uitgepakt, we hebben wel beschuit, koffie en nutrilon gevonden maar de lampjes zijn nog steeds zoek. Vanmiddag gaan we het nog eens proberen en anders kopen we gewoon zon Koreaanse lichtsnoer. Dat zijn pas veel lampjes, die knipperen en het maakt nog lawaai ook. Ze zijn er hier dol op, overal worden de lampjes opgehangen. De kerken hier (erg veel) hebben normaal al zon grappig neon rode kruis op de spits, nu hangen ze er ook nog snoeren met lichtjes aan. Verder worden gebouwen en bomen werkelijk schitterend opgetuigd met die lampjes. Vooral bij het Hyatt hotel is het bijzonder mooi, niet een snoertje met lampjes miezerig over de takken gooien. Het is veel beter dan dat, met veel geduld wordt ongeveer elk klein takje van lampjes voorzien, we zullen nog wel fotos maken en op de site plakken.

We hebben vandaag ook het reisverhaal van Erik en Jellie geplaatst, klik op reisverslag en dan kom je er vanzelf. En om alle vertragingen bij onze weekverhalen te compenseren als toegift het pas ingezonden verhaal vanuit Noord-Korea. Nu kunnen jullie dus lezen hoe onze vrienden in PjongJang het Stalinistische noorden beleven. Wel iets kouder dan hier zo zonder verwarming. Silke en Kees, bij deze bedankt voor de bijdrage.

Tot de volgende week,

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer