Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 13 oktober 2002

13 oktober 2002


Hallo allemaal,

Zondag 13 oktober,

Weer een verhaaltje vanuit Seoul met de gebruikelijke excuses voor de vertraging. In het weekend zijn we met veel dingen bezig (inclusief Yde) dus schiet het schrijven niet echt op.

Het is momenteel schitterend weer, oktober schijnt het prettigst te zijn omdat het dan niet meer vochtig is maar nog wel lekker warm. Daar genieten we dan ook van, wandelen en stukjes rijden met de auto in het weekend. Christien maakt met Yde in zijn karretje tegenwoordig lange wandelingen bij ons in de buurt en vandaag zijn we weer met de auto op verkenning gegaan. Het blijft wel puzzelen met behulp van de kaart want het is soms een groot raadsel wat op de borden staat. De kruisingen, skyways, tunnels en u-turns zorgen voor een beproeving die wel even anders is dan Almaty. Maar we hebben uiteindelijk wel de wegen gevonden die we wilden hebben en vandaag hebben we ons georienteerd op het zuiden van de stad.

We zijn de afgelopen paar weken meerdere keren uit eten geweest en het is allemaal even lekker. Pittig, gezond en licht verteerbaar en dat overgoten met een sterke knoflook aroma. Verder hebben we nu naast de Franse carrefour de Amerikaanse Costco supermarkt gevonden. Omdat we ons nu echt thuis voelen gaan we dit volgende week vieren met een housewarming party. We zijn ook nog steeds bezig met het zoeken naar een geschikte tweede auto. Dat is toch wat lastiger dan gedacht maar we proberen snel nog iets te vinden voor het te koud wordt en we echt twee auto's nodig hebben om allebei onze gang te kunnen gaan. Ook zijn we net zoals destijds in Kazachstan bezig om een satellietschotel aan te schaffen.

Over Korea zelf kunnen we nog steeds niet zoveel vertellen. We hebben nog niet genoeg gezien. Hierop zullen jullie nog even moeten wachten. Wat we nu wel hebben, een makkelijker manier om foto's te plaatsen op onze website en de mogelijkheid om oude weekverhalen te bewaren. Vanmiddag hebben we een paar foto's gemaakt die we nu dus direct geplaatst hebben. Dit zijn foto's gemaakt in het centrum van de stad toen we net even een lekkere gezonde hamburger gingen kopen. Ook is de Noord-Korea sectie aan de site toegevoegd. Onze vrienden in Pyong-Yang kunnen nu ook een bijdrage gaan leveren zodat we de verhalen en foto's mooi kunnen vergelijken. We wachten met spannig op hun eerste bijdrage (site verbouwing weer met dank aan Coen en Dino).

Tot de volgende week,

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer