Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 9 mei 2004

9 mei 2004


9 mei 2004Zondag 9 mei 2004, telefoneren, baby en hond in de pot
Hee ho, hee ho, een nieuw verhaal!

Allereerst een ontdekking die niets met Seoul te maken heeft, namelijk skype.Gisteren kreeg ik een tip om dit internet telefoon programma te dowloaden (www.skype.com). Werkelijk geweldige kwaliteit tijdens de eerste testjes, beter dan een gewone telefoonverbinding en makkelijk te installeren en te gebruiken. Gisteravond heb ik even met iemand uit Nederland gesproken en vandaag met Rick uit Moskou. Geen gekraak, geen echo, geen vertraging. Dus installeren, dan op onderstaande banner klikken en je kunt met ons praten als we achter de computer zitten. Wat kost dat dan? Niets!

Vrijdag is Christien voor zwangerschapscontrole naar het ziekenhuis geweest. Met Christien en de baby gaat alles goed. Bij de vorige controle was de bloeddruk iets te hoog maar het is nu weer goed. Het is aftellen geblazen, nog iets van 5 weken. Zelf begin ik me druk te maken over de kinderkamer want het kinderbedje is nog een probleem. Het was de bedoeling dat Yde al naar een groter bed zou gaan maar dat wil hij niet. We laten het dus maar zo en gaan nog snel op zoek naar een goed bedje voor de baby. Alle kleine kleertjes hebben we alweer gewassen, wel gek om ze terug te zien terwijl Yde nu al zo groot geworden is. Wat we overigens niet hopen is dat de baby een paar weken vroeger komt. Eind mei ga ik voor mijn werk een weekje naar Singapore, als die kleine maar niet besluit om dan de wijde wereld te gaan ontdekken. Aan Christien de taak om even een paar goede werkafspraken met nr. 2 te maken, blijf, blijf, blijf.

We hebben ook weer de kans benut om haring te eten tijdens koninginnedag bij de Nederlandse ambassadeur hier in Seoul. Dat smaakte lekker, en er waren zelfs bitterballen met mosterd! Ook hebben we op 4 mei de dodenherdenking bijgewoond bij het momument voor de gevallen Nederlandse soldaten tijdens de Koreaanse oorlog. De organisatie is in handen van de Koreaanse veteranen en de lokale gouverneur. Op een mooie en plechtige manier werd een ceremonie gehouden met kranslegging en saluutschoten.

En gisteren heb ik iets gezien waarover Christien al eerder eens iets heeft geschreven. We zijn naar een grote markt hier in de buurt geweest waar naast gigantische hoeveelheden medicijnen, groentes en overige etenswaren ook hond wordt verkocht. Zowel levend als, inderdaad, biefstuk en riblapjes. Ik zal de details achterwege laten maar het eehhm, verwerken tot biefstuk vond zo ongeveer recht voor mijn neus plaats. Voor toekomstige bezoekers die niet te gevoelig zijn voor dit soort dingen maar bovenal behoefte hebben aan een stukje “cultural experience” is het denk ik de ultieme sterke maag en tegelijk cultuurschok test.

Aan het slot van een nieuwsbericht zit vaak de weersverwachting. In dit geval de samenvatting van het weer van de afgelopen weken. Vooral wisselvalig met nu al regelmatig regen terwijl het regenseizoen nog niet is begonnen. Vorig jaar was het omstreeks deze tijd al veel warmer en zaten we ’s avonds vaak al buiten. Dat is nu nog niet een keer voorgekomen, vandaag was het zelfs snertweer. Hollandser kan bijna niet, we hopen dat het wel snel wat beter wordt want het is niet de bedoeling dat we dankzij regen aan Nederland denken.
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer