Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 19 november 2002

19 november 2002


Hallo allemaal,

Dinsdag 19 november,

Even een verhaaltje vanuit Seoul, het is niet eens zaterdag maar ik heb even de tijd om wat te schrijven.

Alles gaat hier uitstekend, we vermaken ons prima. De stad is nu verkend, niet dat we overal de weg weten maar in grote lijnen hebben we door waar we rondrijden. Ook weten we nog meer marktjes en winkels te vinden zodat we onze voorraadkast goed gevuld kunnen houden.

Yde loopt tegenwoordig al als een raket, hij rent door het huis en brabbelt er al veel op los. Papa, mama, en nog een stuk of wat woordjes. Helaas is hij nu een beetje grieperig. De afgelopen week heeft iedereen behalve ik (Jitze) het flink te pakken gehad, ik zal nog wel aan de beurt komen.

We hebben nog steeds geen televisie, de schotel moet nog gekocht worden maar we hebben ondertussen wel een auto gekocht. Een nieuwe Hyundai (hoe kan het hier in Korea ook anders) click, in Nederland heet ie Getz. Over een paar weken hebben we dus geen vervoersprobleem meer. Deze zomer ging het best want het was lekker warm en dan kun je zo naar een marktje lopen maar het begint hier nu behoorlijk koud te worden. Het afgelopen weekend hadden we zelfs een beetje sneeuw. En wat gebeurt er juist dat weekend, olie op. Dit is al ons derde huis waar we een oliegestookte verwarming hebben maar toch kan het dus nog wel eens gebeuren dat je het oliepeil niet goed hebt gecontroleerd. Gelukkig ging het olie bestellen snel en werd het gewoon op zaterdag afgeleverd. Het was niet koud in huis want de airconditioning kan ook verwarmen maar een warme douche is ook wel lekker.

En niet alleen voor ons, onze eerste bezoekers moeten zich natuurlijk ook kunnen douchen. Erik en Jellie zijn hier op huwelijksreis en ze zijn al ruim een week bezig Seoul te bekijken. Dit ging niet elke dag even goed want ook zij ontkwamen niet aan het griepje. Ze zijn wel druk bezig een reisverhaal te schrijven (anders laten we ze niet vertrekken, in Kazachstan hadden ze het beloofd maar helaas geen tijd gehad om het te schrijven).

Over een klein weekje dus het eerste reisverhaal, en dan ook veel nieuwe foto's. Erik heeft een digitale camera en dat hebben we geweten. Elke dag worden er veel foto's op deze computer gesmeten en gebrand op een cd zodat we flink wat foto's hebben die we regelmatig kunnen verversen op de foto pagina.

Meer schrijf ik nu niet, binnenkort hebben we toch een mooi reisverhaal.

Tot de volgende week,

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer