Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 22 maart 2005

22 maart 2005
Zoals jullie zien is www.zofona.com flink gewijzigd. We hebben het aangepast omdat het plaatsen van verhalen op de oude site niet zo makkelijk was waardoor we te weinig publiceerden. Verder hopen we dankzij de nieuwe opzet meer verhalen van lezers te ontvangen. Zowel in het Nederlands als het Engels, over Zuid en Noord Korea.

In het najaar van 2004 zijn we lang op vakantie in Nederland geweest. Tijd genoeg om de laatste kleine dingen in ons huis te op orde te brengen. Het is nu helemaal klaar en het bevalt uitstekend. Het idee dat we niet naar een huisje hoeven te zoeken als weer eens in Nederland zijn is erg prettig. Verder hebben we vrienden en familie bezocht en Vibeke laten bewonderen.

Na terugkeer naar Seoul was de regelmaat snel weer gevonden. Vibeke die nu al rondkruipt en drie tandjes heeft, Yde die geen middagdutjes meer doet. We hebben een kleuterschool voor hem gezocht en de inschrijving geregeld. Na de zomervakantie gaat hij naar school, waarschijnlijk lekker stoer met een schoolbus. Het is nu ook makkelijker om in het weekend tochtjes te maken. Dat heeft twee redenen. Ten eerste omdat Vibeke best een tijdje in de auto kan zitten zonder te klagen, ten tweede omdat we specialisten zijn geworden in het vermijden van file. Op zondag proberen we dus elke keer ritjes te maken, ook willen we flink aan de slag gaan met het verder verkennen van Zuid Korea. Vorig weekend zijn we naar een plek gegaan waar je vanaf een heuvel over het water Noord Korea kunt bekijken. Onderweg zijn we door een aantal dorpjes gereden met huisjes die bepaald low tech Korea leken (golfplaten op het dak, het leek erg armoedig). We werden uiteindelijk gestopt door een militair. Blijkbaar mogen alleen lokale bewoners vanaf het strand naar Noord Korea turen, wij moesten het doen met de heuvel. Yde heeft daar keurig wat sneeuw doen smelten, hij is zindelijk en wil blijkbaar overal zijn geur uitzetten.

Christien is het afgelopen weekend voor het eerst (eindelijk!!) naar de demilitarized zone, kortweg DMZ, geweest. Om precies te zijn in Panmunjom, daar waar de wapenstilstand met Noord Korea werd getekend in 1953. Een plek waar het je duidelijk wordt dat er tenminste nog 1 ijzeren gordijn van ongekende omvang bestaat in de wereld. Een aantal van onze bezoekers had het al gezien, ook ik ben er meerdere keren geweest. Christien kan er dan eindelijk over meepraten. Het verschil met mij, ze koopt tenminste een boek zodat we het later nog eens kunnen nalezen, duh!

Het is eigenlijk nog een korte samenvatting geworden van een half jaar radio stilte. Dat gaat vanaf nu weer veranderen. Korte berichtjes op de weblog, en gewoon weer wat meer (korte) verhalen. Laat ons ook even weten wat jullie van onze nieuwe site vinden.

Groeten,

Jitze, Christien, Yde, Vibeke
  © 2007 - 2023 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer