Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > augustus 2003

augustus 2003


Veel nieuwe dingen en Addy op bezoek
Hallo allemaal,

We zijn er weer eens met een nieuw weekverhaal. De afgelopen weken stonden in het teken van Addy’s vakantie in Seoul. Ben je benieuwd wat hij allemaal heeft gedaan lees dan zijn reisverslag maar. Ook heeft hij met zijn digitale camera een hoop foto’s gemaakt en die hebben we inmiddels geplaatst. Er is ook weer een nieuw Noord-Korea verhaal geschreven door Kees en Silke, wij zijn echt heel erg blij dat we rechtstreeks naar Seoul kunnen reizen……

Jitze schreef in een eerder verhaal dat de Koreaan ook wel eens hond eet en inmiddels weten we ook waar je dat hondevlees kunt kopen. De stukken vlees die er lagen waren duidelijk te herkennen als zijnde hond, er lagen zelfs hele honden met poten, kop en staart er nog aan. Bij één kraam kon je gewoon een levende hond uitzoeken (er stond een kennel met wat honden erin) en die werd dan ter plekke geslacht, weet je zeker dat het vers is. De verkopers waren niet echt gesteld op de belangstelling die ze kregen, zouden ze dan toch in de gaten hebben dat wij buitenlanders het eten van hondevlees “een beetje vreemd” vinden?

Om dan nog maar even door te gaan op het onderwerp HOND. Bij onze dierenarts is een tijdje geleden een jonge hazewindhond achter gelaten. Elke keer als ik er voor suikerzieke Boy kom ligt die hond zich aan een lijntje te vervelen en dat vind ik best wel zielig. Ik weet ook wel dat wij er geen hond bij kunnen nemen, dus gaan we af en toe met Chong (zo heet ze) wandelen. Vanochtend liep Jitze met de hond aan de lijn en hij had er spijt van dat hij Chance (onze grote dikke hond in Almaty) niet meer had. Waarom??? De Koreanen zijn behoorlijk bang voor een wat grotere maat hond en liepen met een boog om hem heen. Op de stoep ontstond er een zee van ruimte als men de hond in de gaten kreeg, Jitze kon dus ook lekker het tempo erin houden.

Met onze Yde gaat het prima. Hij heeft het nog steeds over Addy en elke keer als de bel gaat sprint hij naar de intercom-tv om te kijken of het Addy is. Maar gelukkig is hij niet heel erg verdrietig dat zijn grote vriend weg is, want hij heeft altijd Oet III nog. Waar Oet gaat, gaat Yde. Ze klimmen in de bomen, spelen in de zandbak en in het zwembad (Oet krijgt alleen maar natte pootjes) en natuurlijk zijn autootjes ook erg leuk. Kortom in plaats van één rommelmaker hebben we er twee.

Nou dit was het voor deze keer, vergeet vooral niet de foto’s te bekijken en de verhalen te lezen, ‘t is echt de moeite waard.

Tot volgende keer,

Yde, Jitze en Christien
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer