Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 25 december 2002

25 december 2002


Hallo allemaal,

Woensdag 25 december 2002

Kerst in Zuid-Korea, de eerste keer. Het kerstgevoel ontbrak eerst omdat we geen kerstboom hebben. Maar gelukkig kwam de weersvoorspelling uit want toen we vanochtend naar buiten keken was het aan het sneeuwen. Precies op 25 december sneeuw, we hoeven dus niet meer te dromen over een witte kerstmis.

We hebben nu onze tweede auto. Na ruim een maand werd de hyundai keurig afgeleverd met excuses voor de vertraging van een paar dagen. We waren natuurlijk al blij dat het zo snel kon worden geleverd. Afgelopen weekend zijn we met deze auto een stukje buiten de stad gaan rijden. Het viel mee om uit Seoel te komen, het was niet echt druk op de weg. We zijn gewoon maar wat gaan rijden met behulp van een erg eenvoudig toeristisch kaartje. Op onze grote kaart staan namelijk andere nummers dan op de bordjes aan de kant van de weg, tot nu toe erg verwarrend. Dit simpel kaartje had wel de juiste wegnummers wat het rondrijden een stukje makkelijker maakte. Ons doel was Bears Town (www.bearstown.com), een skigebied wat het dichts bij ons huis ligt op ongeveer een uur rijden. Nu het echt winter wordt willen we wel weten hoe we daar snel kunnen komen. Of we nu bearstown of Chonmasan (www.chonmaski.co.kr) hebben gevonden is ons nog steeds niet helemaal duidelijk. Het was tenminste een skipiste en het was redelijk makkelijk te vinden. In een wegrestaurant hebben we iets Koreaans gegeten, geen idee wat het was maar het smaakte goed. We hadden overigens niet veel keus. Er was wel een menukaart maar er werden maar twee gerechten geserveerd. Waarschijnlijk hadden ze daar veel van over. Yde was ook erg braaf. Hij vindt het best leuk in de auto. Als een echte chauffeur kijkt hij mooi naar buiten vanuit zijn kinderstoel en maakt hij steeds contact met andere chauffeurs als we ergens stil staan. Erg grappig om te zien hoe de gemiddelde Koreaan zich achter zijn stuur in alle mogelijke bochten wringt om Yde te laten lachen. Ze krijgen ons er ook mee aan het lachen dus succes hebben ze wel.

We zitten nu bijna een half jaar in Seoel en we zijn tevreden. Alhoewel we het avontuurlijke van Kazachstan missen hebben we wel andere dingen die hier beter zijn geregeld. Goede medische voorzieningen, veel winkels, heerlijk eten etc. We hebben nog niet veel gezien maar wat we tot nu toe hebben ontdekt is leuk. Net zoals Kazachstan is Zuid-Korea misschien niet direct een toeristisch walhalla. Maar als je ergens woont ontdek je altijd veel dingen die je tijdens een vakantie nooit zou zien. Het wonen in het buitenland blijft onveranderd leuk.

Vanuit een mooi wit Seoel wensen we iedereen nog prettige kerstdagen en alvast een gelukkig en avontuurlijk 2003.

Tot de volgende keer,

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2023 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer