Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 27 september 2004

27 september 2004


27 september, bijna vakantie en website
Het is vandaag 27 september en in Zuid Korea is het chusok. Thanksgiving maar dan in Korea. Bijna iedereen is vrij de komende drie dagen. En het effect van chusok was vrijdag al merkbaar. Veel mensen gaan dan de stad uit, op weg naar het platteland of andere kleinere steden waar de ouders of grootouders wonen. Het verkeer is normaal gesproken chaotisch rond start en einde van chusok omdat men allemaal tegelijk in de auto stapt. Het viel deze keer toch wel mee omdat er een weekend aan vooraf ging maar aankomende woensdag zou ik niet graag in de auto richting Seoel zitten. Files waar je 17 uur vaststaat zijn dan geen uitzondering. Het voordeel van chusok, ik heb tijd om wat aan onze site te werken.

In de afgelopen periode hebben 3 vrienden een bezoek gebracht. In augustus was Addy hier voor de tweede keer en in september zijn Jan en Ina op bezoek geweest. Het tweede reisverslag van Addy is al binnen, de reisverslagen van Jan en Ina en de vader van Christien worden binnenkort geplaatst. Tijdens het bezoek van Jan en Ina hebben we een korte trip door het land gemaakt. Een aantal foto’s van het platteland, Mokpo (havenstad in het zuiden) en een markstraat staan nieuw op de website. Bij de krant over Zuid en Noord Korea staat ook een nieuw artikel wat een interessante blik biedt op machtsverhoudingen in de regio.

Voor Addy was het allemaal dus gesneden koek en een rustige herhaling van vorig jaar. Rustig omdat hij helaas veel last kreeg van zijn rug waardoor ons huis tijdelijk als een soort revalidatiecentrum fungeerde. Voor Jan en Ina was het allemaal nieuw, na aankomst in de stromende regen hebben ze gelukkig ook dagen met mooi weer gehad zodat ze veel in de stad hebben rondgekeken. De korte trip door de rest van Zuid Korea was ook zeker de moeite waard. Christien, Yde en Vibeke zijn niet meegegaan omdat het toch een vrij snelle trip was waarbij we best veel in de auto hebben gezeten. In twee dagen ruim 1200 kilometer over snelwegen en landweggetjes. We hebben nu trouwens wel goede zandstranden ontdekt waar we volgend jaar zeker met de hele familie een weekje naartoe zullen gaan. En het leuke van bezoek in september is dat (net zoals vorig jaar) vrienden aanwezig zijn tijdens de verjaardagen van Christien en Yde. Onze kleine vent is inderdaad alweer 3 jaar geworden, wat gaat dat snel! Volgend jaar moet hij immers al naar school. Uiteraard hebben we het gevierd met lekker gebak, kadootjes en overal slingers. In Nederland zullen we het nog dunnetjes overdoen met vrienden en familie.

Over de dagelijkse belevenissen kan ik kort zijn, alles gaat hier uitstekend. Schrijven over kleine dingen is na twee jaar moeilijk omdat het ons niet meer zo opvalt. Daarom zijn de verhalen van onze vrienden leuk om te lezen, ze zien dingen die wij niet meer zien of waarvan we al vergeten zijn dat het in het begin indruk op ons maakte.

Christien, Yde en Vibeke zijn samen met Jan en Ina vorige week naar Nederland gevlogen. Er moesten wat dingen geregeld worden en binnenkort hebben we toch vakantie. Begin oktober ga ik naar Nederland en pas halverwege november moeten we terug naar Seoel. 6 weken is tijd genoeg om te genieten van Nederlands weer, het appartement, kroketten, frikandelen en haring.

  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer