Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 20 januari 2003

20 januari 2003


2003, hehe, weer een verhaaltje
Hallo allemaal,

Maandag 20 Januari

Deze keer op maandag een verhaaltje. We hebben net weer de verhalen van Silke en Kees uit Noord Korea gekregen en dus kunnen we zelf niet achterblijven. Lees ze vooral ook eens, het tweede verhaal geeft best wel een goed beeld van de omstandigheden in Noord Korea in de winter.

En over Noord Korea gesproken, het is de laatste tijd wel een hot item. We lezen bijna dagelijks over nieuwe ontwikkelingen van het politiek front. En we merken het op een bepaalde manier. Vorige week zondag was er een demonstratie in het centrum en dit weekend was het weer raak. Wel rustig en met voor de zekerheid veel oproerpolitie zoals gebruikelijk. Opgesloten op een schiereiland met een buurland waarmee je gewild of niet nauwe banden hebt en die behoorlijk in de internationale belangstelling staat. De pas gekozen president Roh heeft het getroffen, hij kan direct bewijzen wat hij waard is op het politiek strijdtoneel.

Zelf gaan we het maar eens van een wat grotere afstand bekijken, de reden daarvoor is best leuk. Onze vakantie komt eraan. De hele maand februari gaan we genieten van lekker weer in Thailand. Niet origineel want vorig jaar zaten we daar ook in februari maar het is gewoon erg lekker om in de zee te dobberen en naar de visjes te kijken terwijl het heerlijk warm is. Met Yde is het ook makkelijk, de hotels zijn goed en overal zijn ze gek met zo’n klein kereltje. Vorig jaar toen hij 4 maanden was ging het goed, het kan nu alleen nog maar leuker worden. Hij loopt en praat al een beetje, het is tijd om hem zelf schelpjes op het strand te laten zoeken. Het gaat zo ontzettend snel, vorig jaar in Thailand wist hij zich voor het eerst om te draaien en nu kan hij al lekker wandelen.

Het blijft bij een kort verhaaltje vandaag, wel even voor de statistieken, de volgende bezoekers hebben zich aangemeld. Begin juni zullen Renaud, Natalia en Emilie, hun kersverse dochtertje even flink komen bijpraten. Renaud en ik moeten nog even wat gebruikelijke heldendaden in het lokale uitgaansleven verrichten en Christien zal met Natalia haar Russisch vast weer flink ophalen. Kunnen Yde en Emilie intussen ook lekker aan elkaar wennen, wij gaan natuurlijk strak voor een gearrangeerd huwelijk, niks mis mee.

Tot de volgende keer,

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer