Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > begin 2004

begin 2004


Gelukkig nieuwjaar, en veel nieuwtjes!
Voordat we beginnen met het nieuwe verhaal willen we iedereen alsnog een gelukkig en voorspoedig 2004 wensen.

Wij zijn vandaag in Seoul aangekomen na een lange vakantie, alhoewel het best wel druk was voor een vakantie. Het is ons namelijk gelukt om een mooi appartement te kopen waarvan we de sleutels op 29 december kregen zodat we de laatste twee dagen van het oude jaar aan het klussen waren. Het staat in Zwolle, dicht bij het centrum en is gelukkig pas gebouwd zodat het klussen voornamelijk uit schilderen bestaat. Geen gezaag, gebreek of gemetsel. Het belangrijkste doel van de vakantie is gelukt en het is een erg prettig gevoel om een eigen huis in Nederland te hebben. De inrichting moet nog gebeuren maar dat is van later zorg.

Alhoewel we meer hadden willen schilderen was er geen tijd meer want hier moet natuurlijk ook wel eens gewerkt worden. Vrienden in Zwolle zijn zo aardig om de rest te schilderen. De vlucht naar Seoul ging voor het gevoel snel, helaas heeft Yde geen oog dichtgedaan en was hij de laatste paar uren erg huilerig. Hierdoor hebben wij ook niet geslapen in het vliegtuig en dat is behoorlijk vermoeiend. Onze auto stond nog steeds keurig op de parkeerplaats en bijna zonder files zijn we thuisgekomen, de poort stond reeds open en we werden opgewacht door Lily die ontzettend nieuwsgierig was hoe het met Yde ging nadat ze hem ruim twee maanden niet gezien had. Yde heeft dankzij het spelen met andere kinderen in Nederland en elke dag Zappelin kijken behoorlijk wat nieuwe woorden opgepikt. Hij babbelt er tenminste vrolijk op los. Jammer voor Lily dat het nu alleen maar Nederlands is, maar hij zal vast snel weer engelse woorden leren, en dat is natuurlijk nodig omdat hij Engels onderwijs zal gaan volgen.

Het hoogtepunt van de vakantie was echter niet het huis maar het nieuws dat Christien zwanger is. Ze is nu 16 weken zwanger en ergens halverwege juni uitgerekend. Tijdens controle in Nederland hebben we al de echo’s gezien en het hartje horen kloppen, spannende tijden dus. Waarschijnlijk zal Christien hier in Seoul bevallen, wel een mooi onderwerp voor een verhaal natuurlijk, Koreaanse ziekenhuizen, dokters en verplegers. Misschien is het nu toch tijd voor een spoedcursus Koreaans, wat is au, of doe mij maar die ondersteek, hahaha.

Bij terugkomst bleek dat onze tuin weer “winterklaar” is gemaakt, zelfs de rozen zijn nu ingepakt met stro. De huisbazin was echter niet blij, ze had best veel geld betaald voor het inpakken maar het was niet goed qua design, iets met ying, yang? Of meer, teveel Won voor te weinig kunstig gevlochten stro. Ook waren alle lampjes in huis weer vervangen, een nieuwe wasmachine motor (andere maakte iets teveel geluid blijkbaar?), nieuw bakje in een vaatwasser? en een geschilderde draaischijf. Misschien even uitleggen, dat is zo’n metalen plaat waarop wij de auto automatisch kunnen laten keren. Hoe dan ook heeft ze niet veel vertrouwen in de doe het zelf kwaliteiten van Jitze en dat is uiteraard volkomen terecht.

Wij gaan de komende maanden op zoek naar wat meubeltjes en een nieuwe babykamer inrichten, dus eindelijk die kamer gebruiken. Verder is Jitze een beetje gefrustreerd, zijn traditionele alcoholvrije maand Januari is ingegaan terwijl juist een lading importbier is afgeleverd. Qua goede voornemens zijn we van plan om iets meer te schrijven als het lukt, maar ja, goede voornemens sneuvelen nog wel eens dus dat is nog maar afwachten.

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer