Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 5 juli 2003

5 juli 2003


lekker warm..(zaterdag 5 juli 2003)
Lang geleden dat we iets geschreven hebben, maar geen bericht is goed bericht. Eigenlijk moet de titel nu toch maar eens veranderd worden want dit zijn toch niet echt weekverhalen, bijna meer kwartaalverhalen.

Tussen april en nu hebben we hier mooi weer gehad. We zijn meerdere keren de stad uitgeweest en hebben eindelijk wat meer van het land gezien. Groene heuvels, rijstvelden (tegen heuvels aan, met al die dammetjes ertussen), drukke steden en kleine dorpjes en natuurlijk her en der tempels met die typische gekromde en prachtig beschilderde daken. In mei hebben we verder bezoek gehad van Galina, onze russische werkster/oppas/kok etc.Vanuit Almaty is ze rechtstreeks met Air Kazakhstan naar Seoel gevlogen en ze heeft hier een paar week gelogeerd. Natuurlijk moest ze ook een reisverslag schrijven maar dat zijn we nog aan het vertalen. Alles is in het russisch dus duurt het even. Ik ben ook nog naar Nederland en naar Bangkok geweest voor mijn werk. Thailand valt goed te doen want dat is 5 uur vliegen. Die vlucht naar Nederland duurt wel lang, zeker als je maar voor een paar dagen naar Nederland moet. Dat zal nog wat worden als Yde zo lang in het vliegtuig moet zitten.

Met Yde gaat het trouwens erg goed. Als het niet regent speelt hij elke dag in de tuin. Zijn zandbak en zwembad zijn favoriet bij hem. Hij kan ontzettend goed rondrennen, voetballen, springen, dansen en begint nu echt een beetje te praten. Hij heeft het altijd ontzettend druk met zijn autootjes, vooral die met zwaalichten vindt hij schitterend. Ook zit hij graag in de auto. Hij zwaait naar iedereen en geeft luidkeels commentaar op alles wat hij ziet. Vooral kranen, vrachtwagens en bussen hebben zijn belangstelling.

In tegenstelling tot Almaty loopt in Seoel alles vrij soepel. Geen problemen met gas, licht, water en kuilen in de weg. De weken vliegen voorbij. Het is nu al bijna weer een jaar geleden dat ik (Jitze) in Seoel aankwam. Vorig jaar was het voetballen net afgelopen en had iedereen het over Guus Hiddink. Nu gaat het wat minder met het Koreaans voetbal maar iedereen praat nog steeds over de grote daden van mister “Hiddingo”. En Nederland zou geen land van handelaren zijn als daar geen gebruik van gemaakt wordt. Hij komt volgende week hier en gaat samen met een Nederlandse handelsmissie promotionele activiteiten verrichten. Er is een “trade dinner” georganiseerd en alle Koreaanse gasten worden gelokt door het vooruitzicht dat ze misschien wel op de foto kunnen komen met “Hiddingo”. Toevallig heb ik ook een kaartje voor dat diner dus kan ik misschien nog iets proeven van de gekte die destijds rondom Hiddink ontstond.

Over een week komt Addy op bezoek. In Almaty heeft hij een uitgebreid reisverslag geschreven en dat gaat hij hier ongetwijfeld weer doen. Hij kan gaan genieten van de warmte en de hoge luchtvochtigheid want dat seizoen is nu begonnen. Terwijl ik dit aan het schrijven ben is het al meer dan 30 graden en klam. Veel warmer zal het niet worden, hooguit nog klammer. Gelukkig werkt de airco goed, ’s avonds zetten we die wel vaak aan zodat je toch nog een beetje lekker op de bank kunt zitten zonder helemaal weg te zweten. Aangezien Addy en ik veel computerspelletjes via internet spelen heb ik een draadloos netwerk geinstalleerd.We kunnen nu dus zonder allerlei kabels achter verschillende computers internetten en spelletjes spelen. Zelfs Christien vindt het leuk, de laptop met draadloze internetverbinding is ook grappig want zo kun je zelfs buiten in de tuin een beetje surfen. Allemaal aangelegd door handige Koreanen. Als het op computers, internet en dat soort zaken aankomt zijn ze werkelijk onovertroffen. En in tegenstelling tot Nederland hoef je hier geen eeuwen te wachten tot iemand langskomt. Je belt en de volgende dag staan ze voor de deur. Aangezien hier ook veel op zaterdag wordt gewerkt kun je ook allerlei zaken in het weekend regelen, echt ideaal dus.

Het wordt mij nu toch te warm, ik stop ermee. Ik beloof niks maar we zullen wel proberen in de toekomst wat meer te schrijven. In ieder geval gaan we nog een hoop nieuwe foto’s plaatsen als de scanner weer is aangesloten (en ik de installatie cd heb gevonden).

  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer