Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 29 augustus 2005

29 augustus 2005


Hallo allemaal,

Na een lange zomervakantie die door de waterpokken nog eens een kleine drie weken langer duurde zijn we weer allemaal terug in Seoul.

Deze vakantie stond in het teken van fietsen en het maken van een inloopkast op onze slaapkamer.

Om met het fietsen maar te beginnen. Mijn fiets stond al enige jaren werkloos in Seoul weg te roesten (daarvoor ook al 3 jaar in Kazachstan) dus besloot ik om hem maar weer naar Nederland te transporteren. Omdat we deze keer niet zo'n hele grote huurauto hadden kwam mijn broer Kees naar Schiphol om mijn fiets op te halen en om ons te verwelkomen natuurlijk. Terwijl wij met al onze bagage in de huurauto stapten liep Kees met mijn fiets door Schiphol naar het parkeerdek waar zijn auto stond. Onderweg werd hij regelmatig aangekeken alsof hij gek was, want wie neemt er nu een gewone fiets mee naar Nederland terwijl je overal een goede tweedehandse of een nieuwe kunt kopen. (Bij gebrek aan geld kun je er ook eentje lenen met een slecht slot op het station of in de binnenstad.) Twee weken later kwam Kees mijn fiets brengen en hij had er alvast even een paar nieuwe banden op gezet, iets wat hard nodig was. Blij met mijn fiets fietste ik naar Jan en Ina voor een barbeque-avond en daar ruilde ik de uit Seoul meegenomen vetkrijtjes (hele speciale) voor een kinderzitje dat direct aan mijn stuur bevestigd werd. Vibeke heeft een klein stukje meegereden, maar uiteindelijk was Ina's bakfiets met plaats voor een stuk of 8 kinderen veel leuker.

Jitze heeft van Addy een fiets gekregen waar nu ook een kinderzitje achterop zit zodat Yde ook mee kan fietsen. Zij hebben al diverse tochtjes gemaakt en op 1 van hun ritten kwamen zij uit bij de Peperbus, de hoogste beklimbare toren van Zwolle. Toevallig was ik net op de markt toen Jitze me belde om te zeggen waar ze waren dus kon ik naar boven kijken en ze zien staan. Yde vond het geweldig en toen hij weer beneden kwam kreeg hij een kaartje als bewijs dat hij de Peperbus bedwongen had.

Een ander belangrijk gedeelte van Jitze's vakantie ging op aan het doen van vooronderzoek, kopen van materialen en uiteindelijk de bouw van een inloopkast in onze slaapkamer. Wie ons huis kent weet dat wij een zeer speels gebouwd huis hebben met een aantal scherpe hoeken waar je niet zomaar een kast neer kunt zetten zonder veel ruimte te verliezen, dus Jitze heeft samen met Oom Coen een inloopkast gebouwd waarbij alle beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Omdat Jitze niet zo'n klusser is had ik er in het begin niet zoveel vertrouwen in dat het allemaal goed zou komen, maar het is uiteindelijk een hele mooie kast met heel veel ruimte erin geworden. Het volgende klusproject is het maken van verlichting in de kast maar dat moest wegens gebrek aan tijd opgeschoven worden naar de volgende vakantie.

Verder hebben wij natuurlijk familie en vrienden ontmoet en dit keer ook een aantal collega's van Jitze die we heel lang niet gezien hadden. De tijd heeft niet stil gestaan want 9 jaar geleden waren we nog allemaal kinderloos en nu liepen er ineens een heel stel kinderen rond wat overigens heel gezellig was. Verder zijn we met in het Noorder Dierenpark in Emmen geweest en is Yde twee keer naar "Geertje", een grote geitenboerderij, geweest. Hij mocht daar melk geven aan de biggetjes en de geiten voeren en ook nog eens op een pony rijden dus tijd om rustig een ijsje te eten was er niet. Ook hebben we de speeltuintjes en de grote speeltuin in de buurt van ons huis zeer regelmatig bezocht en is Yde nog een dagje met Oom Kees en Tante Karin naar "Kabouterland" in Exloo geweest.

Wat ik eigenlijk helemaal ben vergeten te melden is dat we ook nog een weekje naar Duitsland zijn geweest naar de Boden See. Erik, Jellie, Sara, Seike en Johan hadden daar hun tenten neergezet en omdat Jitze graag auto rijdt zijn we bij hun op bezoek gegaan. Helaas zat het weer niet zo mee en zijn we na een paar dagen met overnachtingen in Freiburg en Trier weer naar huis gereden. Overigens in Freiburg en Trier was het prachtig weer net als in Nederland.

Er zullen ongetwijfeld meer leuke dingen gebeurd zijn maar ik kan niet alles opschrijven, oja 1 ding wil ik nog wel even melden dat we heerlijk bij Ernesto en Jacqueline (en Kim en Ilse) hebben gegeten en dat deze keer alle eer toekomt aan Ernesto die zeer uitgebreid gekookt had. Het volgende verhaal zal waarschijnlijk over Yde gaan, hij gaat morgen voor het eerst naar school en ook is hij binnenkort jarig. Reden genoeg om dan weer eens te schrijven. Tot de volgende keer,

Christien
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer