Zofona > Zofona Seoul > Stories: English and Dutch > Eigen verhalen > 15 mei 2004

15 mei 2004


Nederlandse televisie en Gyros, 15 mei 2004
We hebben sinds gisteravond (eindelijk) Nederlandse televisie via de satelliet. Net zoals destijds in Kazakhstan kunnen we nu BVN ontvangen. Op de website www.bvn.nl staat informatie. En voor de Nederlanders in Seoul die dit ook willen ontvangen, stuur ons maar een mailtje dan leggen we uit hoe je het kunt krijgen.

Yde mocht opblijven omdat we druk bezig waren met het leggen van kabels, richten van de schotel etc. Iets met Max van der Stoel en Marga van Praag kwam het eerst door op de tv, in Nederland zouden we dan een andere zender hebben opgezet maar nu keken we ernaar alsof het een wereldwonder was . Wij kunnen nu elke avond om half acht via de tv in plaats van via internet naar het journaal kijken en Yde kan elke dag sesamstraat en tik tak zien.

Ook heb ik deze week weer een stukje Koreaanse werklust gezien. Op maandag werd vlak achter ons kantoor een koffiezaakje grondig verbouwd. Ik stond daar wat naar te kijken omdat ik op Christien moest wachten en vroeg me af wat voor nieuwe zaak het zou worden. Het was dus een grote zooi, allemaal bouwvakkers, overal getimmer en gezaag. Gewoon een volledige verbouwing. Het antwoord op mijn vraag had ik tot mijn stomme verbazing op dinsdag! Toen we tijdens de lunch richting een restaurantje liepen viel mijn mond open. Die hele zaak was niet alleen verbouwd, er hing al neon reclame, de inrichting was gedaan en er waren nog wat bouwvakkers druk bezig met drempels aan te leggen. Een electricien was aan het rommelen met kabeltjes van de grill. Nogmaals, stomverbaasd gingen we naar het restaurant. Toen we een half uurtje later terugliepen konden we het niet laten en vroegen we wat de bedoeling was van deze gyros tent. De eigenaar die wel wat Engels sprak verkondigde trots dat de zaak om 15.00 zou openen, heel misschien een ˝ uurtje later!! Wij zijn om 16.00 gaan kijken, er zat vlees aan het spit, er stond een soort opblaasbare pop als aandachtstrekker en twee meisjes schreeuwden in een microfoon dat de zaak open was en deelden flyers uit. Gewoon absurd, het stopverf in de ramen was nog zacht, het verf was nog niet eens droog. De eigenaar vertelde dat de bouwvakkers inderdaad de hele nacht hadden doorgewerkt om even snel deze nieuwe zaak uit de grond te stampen. Twee dagen later was de zaak overigens gesloten, op het papiertje op de deur stond in het Koreaans “wegens verbouwing gesloten”. Waarschijnlijk moesten ze gewoon even die deadline halen, voor de vorm twee dagen de zaak laten draaien en gaan ze nu pas de logistieke puntjes op de i zetten en het verf laten drogen. Wij hebben er al gegeten (wel beperkte keuze omdat je maar 1 ding bestellen van de hele menukaart, hahaha)

Christien is nog weer iets dikker geworden, alles gaat goed, nog 4 weken tot de uitgerekende datum.

Jitze, Christien en Yde
  © 2007 - 2024 zofona.com - Privacy Policy & Disclaimer